Alisa tykkää liikkua fiiliksen mukaan

MihimestariFiilikset, Yleinen

Syksy on jo ovella ja MIHI.fi:n uusi liikuntakausi käynnistymässä. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä vuoroja ja kokonaan uusia lajeja. Lajit ja tunnit voi nyt kätevästi tsekata omalla puhelimellaan MIHIn sivuilta, ja lisäksi liikuntapaikan valinnassa sekä sinne perille löytämisessä auttaa kätevä mobiilioptimoitu karttasovellus.
Puropellon koulun seitsemännen luokan syksyllä aloittava Alisa Rekik pääsee tänä syksynä kokeilemaan MIHI.fi:n tarjoamia liikuntamahdollisuuksia. Vaikka Alisa pääsee nyt vasta ikänsä puolesta mukaan MIHIin, on ennen Power Actionin nimellä kulkenut konsepti hänelle tuttu, sillä hänen isosiskonsa on käynyt Powerin kautta keilaamassa.
Alisa on aina tykännyt liikkua.
–  Harrastin ihan lapsesta asti sekä joukkuevoimistelua ja balettia. Voimistelu jäi koska treenejä alkoi olla liian monia viikossa ja baletin sijaan kaipasin jotain räväkämpää.
Alisalle musiikki on kaikki kaikessa. Hän on käynyt pianotunneilla neljävuotiaasta asti ja sen lisäksi hän soittaa kitaraa ja laulaa.
 
hyppy
Tällä hetkellä säännöllisin harrastus hänellä on partio, jossa Alisa on käynyt esikoulusta asti.
–   Tykkään käydä partiossa, koska meillä on ollut sama porukka alusta asti. Siellä on mukava ja hyvä olla.
Liikunnan Alisa haluaisi olevan vapaata, ilman aikataulurajoitteita ja suurta sitoutumista, sillä musiikkiharrastus ja partio vievät varsin ison osan vapaa-ajasta.
–  Lenkkeilen paljon ja koenkin olevan enemmin omatoiminen liikkuja kuin laumatyyppi. Pärjään hyvin itsekin, enkä välttämättä tarvitse mukaani kaveria kun liikun.
Alisa toivoo, että hänestä tulisi aikuisena laulaja. Tosin kiinteistövälittäjän tai delfiininkouluttajankin ammatit kelpaisivat. Varsinkin laulajalle fyysinen kunto on tärkeää, sillä laulaessa tarvitsee vahvoja vatsalihaksia. Myös keuhkot ja äänenkäyttö kehittyvät urheillessa.
Uusista MIHI-lajeista Alisaa kiinnostaa eniten kuntosali, sillä sinne eivät hänen ikäisensä muuten pääse. Alisaa miellyttää se, että kaikki harrastusvuorot ovat ilmaisia, sillä hän harrastaa niin monia asioita. Hänestä on vähän tyhmää se, että esimerkiksi tanssin harrastaminen maksaa melko paljon sillä hänelle tanssi on vain yksi harrastus monien muiden joukossa.
Mihi tarjoaakin erinomaisen vaihtoehdon jos muut harrastukset syövät jo ison osan vapaa-ajasta tai tiettyyn lajiin sitoutuminen ei tunnu omalta jutulta. Laajasta tuntivalikoimasta voi valita haluamansa lajit ja harrastaa silloin kuin itselle parhaiten sopii.