Kuntonyrkkeilyn hurmaa

MihimestariFiilikset, Yleinen

IMG_7644
Lämpimänä kesäisenä iltana Turku Fighting Centerin salin löysi helposti avoimesta ulko-ovesta kuuluvan musiikin johdattamana. Sisälle saliin ehtiessäni vastassa oli nyrkkeilyyn tiiviisti keskittyneitä pareja. Jokainen liikesarja sai seurakseen aina uudenlaisen musiikin, ja kaikki näyttivät harjoittelevansa tosissaan. Treeneissä oli rento tunnelma, harjoituksissa naurettiin ja vitsailtiin paljon. Jopa minulla oli mukavaa, vaikka olin vain sivustaseuraaja. Myös treenien loppuvaiheen lihaskuntoharjoitukset näyttivät hauskoilta. Kuntopiirin tyyppisissä harjoituksissa loikittin välillä patjojen yli, tasapainoiltiin ikkunalaudalla, istuskeltiin kuvitteellisella penkillä ja kaiken huipuksi trimmattiin kaverin lankussa pysymistä kevyillä hyppypotkuilla. Istuivatpa hurjimmat parinsa selässä tämän ollessa edelleen lankussa.
 
IMG_7656
Mihin vakiokävijät Mirjam Nieminen ja Elviira Kutvonen jäivät kuntonyrkkeilyyn koukkuun heti ensi kerrasta lähtien. Tosin ensimmäiset treenit olivat melkoinen shokki, sillä Power Action-lukujärjestykseen lipsahtanut aikatauluvirhe johdatti tytöt jatkotason kuntopotkunyrkkeilyn treeneihin. Shokkijohdatus lajin pariin ei kuitenkaan pelästyttänyt tyttöjä, ja varsin pian tytöt menettivät harrastukselle sydämensä.
Mirjam ja Elviira ovat kokeneet, että kuntonyrkkeilyn myötä heidän kuntonsa ja voimatasonsa ovat kasvaneet hurjasti. Nyrkkeily on heistä hurjan kivaa ja kaiken huipuksi tunneilla pääsee purkamaan kätevästi aina välillä kertyviä ärsytyksiä, tytöt nauravat. Tytöt kokevat, että nyrkkeilyn tekniikassa on vielä opittavaa, ja onkin mukavaa että lajissa piisaa haastetta. He kertovat, että treeneissä on ollut tosi hauskaa ja tytöt haluavatkin jatkaa lajin parissa vielä monta vuotta. Erityisesti kivat ohjaajat saavat tytöiltä kiitosta. Lisäksi on hauska käydä samoissa treeneissä aikuisten kanssa.
Mihin kuntonyrkkeilyn lisäksi tytöt ovat innostuneet käymään seuran muillakin tunneilla. Elviira käy kahvakuulatunneilla ja lisäksi he käyvät seuran yhteistreeneissä, jossa kuntonyrkkeilyn lisäksi harjoitellaan myös painia ja itsepuolustustaitoja. Samoissa tiloissa toimii myös Krav Maga -seura ja tyttöjä kiinnostaisi jossain vaiheessa kokeilla myös sitä, kunhan lajiin vaadittava 17-vuoden ikäraja täyttyy. Parhaimmillaan Elviira käykin seuran harjoituksissa neljänä päivänä viikossa.
Treenit ovat myös hyvin vaihtelevia, mikä miellyttää tyttöjä. Lämpimällä säällä treenit esimerkiksi pidetään välillä ulkona kuuvuoren kentällä. Elviira ja Mirja vitsailevat, että aerobinen kunto kohoaa kummasti Kuuvuoren portaita juostessa.
Mika Räty kertoo, että kuntonyrkkeilyyn mahtuu runsaasti uusia harrastajia. Mukaan treeneihin voi tulla milloin tahansa, sillä Mihi.fi:n nuoret treenaavat yhdessä peruskurssilaisten kanssa. Vaikka mukaan tulisi myöhään syksyllä tai keväällä, mukauttaa ohjaaja treenit aina siten että ensikertalainen pääsee helposti kärryille. Tunneilla on rento meininki ja siellä tutustuu helposti uusiin nuoriin. Lisäksi seura järjestää ajoittain muutakin yhteistoimintaa, esimerkiksi alkukesällä he tekivät veneretken Vepsään. Myös poikia käy treeneissä, ja monet pojat ovatkin innostuneet seuran kuntopainitreeneistä.