RUGBY – löydä sisäinen rämäpääsi!

MihimestariFiilikset, Yleinen

 

Kuva: Rod McCracken

Kuva: Rod McCracken

Joskus mikään ei piristä harmaata arkea niin kuin kunnon rämäpäisyys. Kun pääsee ottamaan uskalluksestaan mittaa ja löytämään itsestään taitoja joita ei tiennyt olevan olemassakaan, jaksaa ankeina arkiaamuina jälleen jonottaa bussipysäkillä ja koulun ruokalassa. Juuri tällaisia elämyksiä tarjoaa rugby, jota MIHIn kautta pääsee harrastamaan parillisten viikkojen maanantaisin klo 20-21 Impivaaran jalkapallohallissa.
 
Kuva: Rod McCracken

Kuva: Rod McCracken

Rugbyä, jolla historian hämärissä on yhteiset juuret jalkapallon kanssa, pelataan soikion muotoisella pallolla. Rugbyssä palloa ei saa syöttää eteenpäin, joten sitä kuljetetaan joko kantamalla, taaksepäin syöttämällä tai potkimalla. Vaikka rugbyssä koko joukkue hyökkää ja puolustaa, on pelaajilla silti omat roolinsa. Etukentällä pelaavat ovat fyysisempiä ja takakentän tyypit taas teknisempiä pallollisessa pelissä ja nopeampia.
Junioreita valmentava Gary Penman toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokeilemaan lajia. Uudet tulokkaat pääsevät aluksi kokeneemman pelaajan pariksi, joten mukaan lajiin voi hypätä milloin tahansa. Lisäksi uudet pelaajat pääsevät kokeilemaan kaikkia pelikentän rooleja, joten rugbyn maailmaan ja eri pelipositioneihin pääsee tutustumaan rauhassa.
 
Kuva: Rod McCracken

Kuva: Rod McCracken

Rugby kiinnostaa lajia tuntemattomiakin. Gary muistelee, että kerrankin eräs nuori pysähtyi vain katselemaan ulkokentällä pidettyjä harjoituksia, ja hetken menoa seurattuaan halusikin tulla kentälle kokeilemaan! Treeneihin tullessa kannattaa ottaa mukaan hammassuojat, joita saa ostettua edullisesti kaikista urheilukaupoista. Lisäksi tarvitaan sisätossut tai jalkapallonappiset. Gary naurahtaa myös, että treeneihin ei kannata pukea parhaimpia urheiluvaatteita, sillä todennäköisesti ne rikkoontuvat jossain vaiheessa! Mukaan tarvitset siis vain hammassuojat, vanhat kuteet sekä annoksen seikkailunhalua ja rämäpäisyyttä!
 
Rugbyssä törmäillään!