Koristunnilta ohjaajaksi!

Taija HäggYleinen

IMG_0140Suikkilan koululla kokoontuu keskiviikkoiltaisin Mihin koripallovuoro. Vuorolle ovat tervetulleita kaikki 13-19-vuotiaat tytöt ja pojat, ja mukaan voi tulla millä taitotasolla tahansa. Koripallovuoro alkaa viitepelien pelaamisella. Viitepelit ovat hauskoja pallonkäyttöharjoituksia, jotka kehittävät tilankäyttöä, havainnointia, kommunikointia sekä kentällä liikkumista. Niitä ovat esimerkiksi koppipallo, porttipallo, koulurugby ja seinäpallo. Viitepelejä pelataan usein pareittain, joten samalla pääsee tutustumaan muihinkin pelaajiin. Tämän jälkeen pelataan taitoharjoituksia ja lopputunnista koko kentän peliä tai pienpelejä, jos tunnilla on monia pelaajia. Ihan viimeiseksi jäähdytellään vielä loppuverryttelyjen merkeissä.

Koska Suikkilan koulu sijaitsee Turun länsireunassa ja kaukana keskustasta, tulevat useimmat koristunnille kahdella bussilla. Laura kertoo koriksen olevan kivaa, koska siinä tapahtuu koko ajan. Tomi taas on pelannut korista pienestä pitäen isänsä kannustamana, sillä Tomin isä pelasi koripalloa nuorena kilpatasolla. Tomin mielestä koris on kivaa myös siksi, että siellä tapaa kavereita. Aarne taas harrastaa koripallon lisäksi myös monia muita lajeja. Hän käy Mihin koripallovuoron lisäksi myös keilaamassa, uimassa ja kuntosalilla. Mihin liikuntatunteja saakin käyttää juuri niin paljon ja usein kuin haluaa!

IMG_0202

Pelaamisen riemu todella välittyy korisvuorosta. Kukaan ei malta pitää kunnolla juomataukojakaan ja joukkuekokoonpanotkin vaihtuvat lennosta. Vuoron järjestävän Turun NMKYn urheilutoimenjohtaja Maikku Miettinen kertoo, että Mihin korisvuoron aktiivisemmat pelaajat aloittavat lasten koripallovuorojen ohjaajina ensi syksynä. Näin koripallosta pääsee nauttimaan monelta kantilta. Mihin liikuntavuorojen kautta voikin halutessaan mennä mukaan myös seuratoimintaan!