Uinti tuo supervoimat!

Taija HäggFiilikset, Uimahallivuoro

Tiesitkö, että uintiharjoitus on melkein yhtä tehokas kuin Hessu Hopon takapihallaan kasvattamat superpähkinät?

Aivan kuten pähkinöiden popsiminenkin, uinti kasvattaa huimasti lihaskuntoa. Tämä johtuu siitä, että veden vastus rasittaa tasaisesti kaikkia lihaksia. Koska vesi on huimat 800 kertaa ilmaa tiiviimpää, toimii jokainen potku ja veto erinomaisena vastusharjoituksena muskeleillesi! Uinnissa yhdistyykin sekä lihasharjoittelu että aerobinen treeni. Eniten uiminen kehittää tärkeitä supersankarilihaksia eli keskivartaloa, käsivarsia, lantiota ja pakaroita. Koska uinti ei rasita niveliä, voit uida niin paljon kuin tahdot.

Uinnissa käytetty hengitystekniikka vaatii pientä perehtymistä. Jos koet tarvitsevasi pientä perehdytystä, toimii Mihin uintitekniikkatunti Petreliuksen uimahallissa erinomaisena starttina uudelle harrastukselle! Mitä enemmän hallitset erilaisia uintityylejä, sitä hauskempaa uiminen on! Kroolatessa voit nauttia vauhdin hurmasta, selkäuinnissa harjoitat taas tehokkaasti selkälihaksiasi sekä käsivarsiasi. Sammakkouinti taas kehittää sisäreisiä, joita ei muuten usein tule treenanneeksi. Eri uintityylejä on siis hyvä vaihdella ja tarvittaessa myös levähtää hetki jos siltä tuntuu.

Kylmäuinnilla on lisäksi monia hyviä vaikutuksia. Sen lisäksi että se kehittää hurjapäisyyttä ja tarjoaa extreme-kokemuksia, lievittää se tutkimusten mukaan stressiä. Pulahdus kylmään veteen tasapainottaa kehon adrenaliinipitoisuutta sekä tuottaa mielihyvähormoniksikin kutsuttua beetaendorfiinia. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla, millaisia vaikutuksia kylmäpulahduksilla on omaan kehoon ja mielialaan!

Uintivuoroja vaikka kuinka!

Mihissä uimaan pääsee melkein missä ja milloin tahansa, ja tietenkin maksutta!

Uinti on laji, jossa voi rauhoittua itsekseen. Uimassa voi myös käydä kaveriporukalla. Siinä oman kehityksensa huomaa myös nopeasti, mikä innostaa jatkamaan harrastusta edelleen. Omaa uintitekniikkaansa voi aina hioa paremmaksi. Jos uintitekniikassa on hieman petraamisen varaa, on Mihissä tarjolla myös tunti erityisesti siihen tarkoitukseen. Uintitekniikkatunti pidetään tiistaisin klo 18.30-19.30 Turun Petreliuksen uimahallissa. Sinne on hyvä ottaa uimalasit mukaan, jotta pääset syventymään kunnolla tekniikkaan.

Omaan tahtiin uimaan sekä hyppyaltaaseen temppuilemaan pääsee Turussa taas perjantaisin Impivaaran uimahallissa klo 15-17. Aulassa on ÅSK:n valvoja vastassa, jolle ilmoittaudutaan.

Mynämäellä uimaan taas pääsee keskiviikkoisin klo 17-18 sekä perjantaisin samaan aikaan. Myös raisiolaisille on olemassa oma vuoro uintikeskus Ulpukassa perjantaisin lauantaisin klo 14-16. Paimiolaiset ja siellä seudulla liikkuvat pääsevät taas pulahtamaan veteen Paimion uimahalli Solinassa torstaisin klo 15-16.

Jos taas haluaa äärimmäistä virkistystä sekä samalla upean luontoelämyksen, on ehdoton valinta Nousiaisten kylmäuinti Falkinkoskella keskiviikkoisin klo 18-20 sekä lauantaisin klo 16-18. Vaikka Falkinkoski on melko kaukana Nousiaisten keskustasta, on paikka niin mielettömän kaunis että siellä kannattaa ehdottomasti käydä!