Kuplafutis – Youtube-inspiraatiosta yritykseksi

MihimestariFiilikset, Yleinen

DSC00616 (1)
Ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian tradenomiopiskelijat pääsevät opinnoissaan perehtymään työelämätaitoihin itse perustamansa yrityksen avulla. Opiskelijoiden oma yritys voi olla minkälainen tahansa, vaikkapa kahvila tai lähettipalvelu. Mutta miksei yritys voisi tuottaa myös jotain hauskaa, pohti Kevin Kluszewski opiskelutovereidensa kanssa. Yritysidean keksimiseen tarvittava ankara brainstorming vaatii aina veronsa ja missäpä muuallakaan sitä moderni kansalainen rasittuneita aivonystyröitään lepuuttaisi kuin Youtubessa. Siellä surffaillessaan Kevin törmäsi kuplafutista esitteleviin videoihin. Juoksentelu jättimäisten pallojen sisällä näytti hurjan hauskalta, mutta pikaisella googlaamisella näytti Turku ja Varsinais-Suomi puuttuvan täysin kuplafutiksen maailmankartalta. Tämän huutavan epäkohdan korjaamiseksi tuntui opiskelijayrittäjyys olevan mitä mainioin ratkaisu. Opiskelijat ryhtyivätkin tuumasta toimeen ja muodostivat kuplafutispelejä ja –turnauksia järjestävän osuuskunta Ydeaksen.
 
DSC00609 (1)
Kuplafutis muistuttaa paljon perinteistä jalkapalloa eli tarkoituksena on tehdä mahdollisimman paljon maaleja. Koska pelaajat kuitenkin ovat kätevästi suojattuna valtaisan ilmalla täytetyn pallon sisällä, on kuplaantuneiden joukkuetovereiden taklaaminen varsin houkuttelevaa. Tärkeintä kuplafutiksessa on hauskanpito, joten taklaaminen on myös erittäin suotavaa – kunhan sitä ei turvallisuussyistä takaapäin. Myös MIHIläiset pääsevät kirmailemaan ja törmäilemään kuplissa erilaisissa tapahtumissa, kuten MIHI-messuilla, ja myös joka keskiviikko osana MIHIN lukujärjestystä.
 
DSC00607 (1)
Kuplafutis on osoittautunut suosituksi lajiksi. Se tarjoaa pelaamisen iloa, mutta myös riemukkaita kommelluksia. Sen lisäksi että liikunta on hauskaa, voi se tuoda tullessaan myös muita jännittäviä mahdollisuuksia. Siitä Ydeaksen kuplafutis on mainio esimerkki.
 
10507045_1775773829314954_6101132177943388206_o