Viikonloppu starttaa sirkuksella!

MihimestariFiilikset, Yleinen

IMG_9482 Q-vuoren nuorisotalolla Nummessa hypätään viikonloppuun sirkuksella, jossa harjoittelemaan sekä jönglöörausta että akrobatiaa. Sirkuksella on pitkä ja jännittävä historia. Antiikin Roomassa sirkuksessa esitettiin gladiaattoritaisteluita ja eläinten kesytystä. Sirkus oli keskiajalla ja pitkään sen jälkeenkin kiertävä taiteenlaji ja sirkustaiteilijoita pidettiin virheellisesti joskus jopa ryöväreinä!
 
Tunti alkaa alkulämmittelyllä, mikä voidaan tehdä vaikka hyppynaruilla. Sen jälkeen siirrytään harjoittelemaan akrobatiaa. Aluksi tehdään kuperkeikkoja eteen- ja taaksepäin. Seuraavaksi harjoitellaan arabialaista, joka on kaikkien volttien perusta. Ohjaaja-Jukan antamilla vinkeillä kärrynpyörät ja voltitkin alkavat sujua. Usein jo pieni ranteen asennon muuttaminen saa liikkeen sujumaan paljon paremmin. Seuraavaksi tunnilla harjoiteltiin päälläseisontaa. Vaikka liike näyttää hurjalta, on se osiin paloiteltuna ihan helppo tehdä.
IMG_9474
Akrobatiaosuuden jälkeen siirrytään jonglööraukseen. Aluksi lämmitellään vain yhdellä pallolla. Pikku hiljaa palloja otetaan käyttöön enemmän ja temput muuttuvat jännittävimmiksi. Tunneilla jo useamman kerran käyneet pääsivät kokeilemaan erilaisia parin kanssa tehtäviä jonglöörauksia. Säännöllisesti sirkustunnilla käyvät veljekset Marek ja Carlor Nahkur kertovat pitävänsä eniten jonglöörauksesta. Pojat ovatkin oppineet jo vaikka mitä hurjia temppuja.
 
IMG_9503
Sirkustaidoilla voikin yllättää. Ryhmää ohjaava Jukka on itse myös sirkustaiteilija.
– Viime kesänä jokirannassa esiintyessäni eräs äitinsä kanssa esitystä seurannut pieni tyttö uppoutui seuraamaan esitystä niin paljon että mutusteli vahingossa syömänsä muffinin papereineen päivineen, Jukka naurahtaa.
Yllätyksiä aiheuttavia sirkustaitoja kannattaakin tulla opettelemaan Q-vuoren nuorisotalolle!