Turku ja sen lähikunnat tarjoavat ilmaista liikuntaa (Turkulainen 28.10.2015)

MihimestariFaktat, Viralliset, Yleinen

Kirjoitimme Turkulaiseen aiheesta, mikä ei monellekaan ole selvää: Maksuttomista liikuntamahdollisuuksista Varsinais-Suomen alueella.

Turku ja lähikunnat tarjoavat myös ilmaista liikuntaa

Olemme turkulaisina saaneet viime vuodet nauttia erityisesti Aurajokirannan komistamisesta sekä upeasta kirjastosta ja sen jatkeesta, kirjastosillasta. Vielä kun se kauppatori …
Vilkkaana matkailijana voi sanoa, että keskusta-alueen jokivarsi aina Halistenkoskelle asti on upeaa kokea, liikkua ja aistia. Se voittaa monet Euroopan metropolit.

Monelle ei ole selvää, että Turku ja sen lähikunnat tarjoavat myös maksuttomia liikuntamahdollisuuksia

Olen itse vahvasti mukana tekemässä eritoten nuorten liikuntapalveluita tutummaksi. Vanha Poweraction -nimellä kulkenut kokonaisuus sai turkulaisemman nimen Mihi.
Mihi.fi -osoitteen kautta jo kohta 500 Mihipassin hakenutta turkulaista ja lähikuntien 13-19 -vuotiasta nuorta pääsee päivittäin kokemaan, millaista olisi harrastaa erilaisia urheilulajeja.
Tarjolla on kaikkea vesiksestä kuplafutiksen kautta boulderkiipeilyyn. Ja kaikki tarjotaan ilmaiseksi.
Tällaisen yltäkylläisyyden keskellä on vaikeaa hahmottaa, että moinen ei todellakaan ole kaikkien herkkua maailmassa. Verojakin maksaa mielellään, kun saa konkreettisia palveluita ja hyötyjä vastineeksi.
Tällä hetkellä mihi-sivuilla ja sen sosiaalisen median palveluissa vierailee jo kymmenen tuhatta kävijää kuukaudessa.

Vastapaino koneiden tuijottamiselle

Turku sekä lähikunnat siis tarjoavat nuorille konkreettisen vaihtoehdon ja vastapainon yhä koneistuvalle elämälle.
Tietokone on itsellekin pääasiallinen työväline. Sen vastapainoksi olen vuosia kävellyt ja urheillut Turunkin mahtavissa ympäristöissä. Aivoläski palaa, pää saa happea ja ajatuksetkin kulkevat taas vapaammin.

Pyydämmekin: Rohkaise lastasi ja tuttuja nuoria kokemaan liikunnan ilot ja yhteishenki, vielä kun se on mahdollista ilman suuria kuluja.
Ja käypä kysymässä mitä mahdollisuuksia Turun Liikuntapalvelukeskuksessa on myös itsellesi. Kävelet vaan sisälle Veritas-stadionin päätyovesta, niin huomaat elämänilosi nousevan ja kunnon kohenevan – heti.
Jari Liitola
Mihi-poppoon yksi palanen ja liikkumisen fani