Kesän hullunkurinen juttusarja alkaa!

MihimestariFiilikset, Yleinen

IMG_6761

Kuvassa neljäpiiärtoiseenperkolme, vai miten se nyt menikään..

 
 
 
 
 
 
 
 
Kesän hullunkurinen juttusarja alkaa perehdytyksellä jalkapallon saloihin.
Osallistuaksesi et tarvitse salkoa, kuten edellisessä virkkeessä harhaanjohtavasti ilmaistiin, vaan pallon. Pallolla itsessään on kunniakas ja pitkä historia. Sen esi-isä, pyörä, keksittiin nuoremmalla kivikaudella ja pyörää käytettiin esimerkiksi sotavaunuissa ja dreijassa. Kulttuurinen kehitys otti kuitenkin aimo harppauksen eteenpäin kun pyörää tuunattiin salaisella kaavalla neljäpiiärtoiseenperkolme – kuten jokainen MAOLin taulukoita ilokseen käyttänyt koululainen ulkomuististaan tietää – ja näin syntyi pallo. Kuten kaikki hyvin tietävät, kaikkea mitä voi potkaista myös potkaistaan. Tämän vuoksi et ole kuullut esimerkiksi pelistä nimeltä jalkanuppineula. Sen sijaan jalkapallo osoittautui mitä mainiommaksi ajavietteeksi. 

Jalkapallon pelaaminen on varsin simppeliä. Helpoimmillaan tarvitset vain edellä mainitun ihmiskunnan luomaan nerokkaan keksinnön eli pallon, jonkinkokoisen joukkueen edellä mainitun objektin potkijoita sekä yhden tai kaksi järjestystä rakastavaa yksilöä, jota vimmaisesti haluaa estää pallon päätymisen minne sattuu eli maaliksi kutsutulle alueelle.
IMG_7130
Toki, kuten kaikessa sivilisoituneesta tekemisestä, myös jalkapallosta on kehitetty monimutkaisempia versioita. Ne sisältävät kaikenmaailman säännöksiä, kuten että pallon ilmanpaineen tulee olla 0,6-1,1 baria merenpinnasta ja että maalin tulee olla 7,32 metriä leveä sekä 2,44 metriä korkea. Kaikkein sofistikoituneemmassa versiossa peliin liittyy vielä pääsylippuja ostava yleisö, tunteita herättävää musiikkia sekä erottuvissa asuissa tallustelevia miehiä jotka jakelevat värillisiä lipareita. Jalkapallon tässä versiossa joukkueeseen saattaa kuulua myös henkilöitä, joilla on taiteellisiin ilmalentoihin erikoitunut sirkuskoulutus sekä suurien emootioiden tulkitsemiseksi tarvittavat näyttelijäntaidot. Tämä versio jalkapallosta onkin erittäin viihdyttävä ja se yhdistää ihmiset kaikkialla maailmassa yhdeksi suureksi solidaariseksi ryhmäksi.
Jalkapallo on kuitenkin erittäin nautittavaa myös ilman sertifioitua painemittaria tai pääsylippuja ostavaa yleisöä. Mihi.fi suositteleekin, että keräät mukaan pari kaveriasi, edellä mainitun pelivälineen sekä jonkin mielellään melko tasaisen, kiinteän ja kantavan alustan ja ryhdyt pelaamaan! Aurinkoista kesää!