MIHIn uudet lajit

Taija HäggFiilikset

Tänä syksynä ennestäänkin laaja tuntikalenteri on täydentynyt muutamilla täysin uusilla lajeilla! Valikoimassa on niin jääkiekkoa, jalkapalloa kuin uintiakin.
 
Jääkiekko
MIHIssa pääsee nyt pelaamaan rennolla fiiliksellä lätkää! MIHIn lätkätreeneissä keskitytään nauttimaan pelaamisesta, joten vaihtopenkillä ei kenenkään tarvitse aikaansa kuluttaa. Mukaan tarvitaan omat jääkiekkovarusteet eli luistimet, kypärä, kaulasuoja ja maila. Jääkiekkotreenejä on kahdet viikossa. TuTo Hockey vetää harjoitukset maanantaisin klo 18.30-19.30 Varissuon jäähallissa ja TPS Juniorijääkiekko sunnuntaisin Impivaaran jäähallissa klo 9.55-11.00. Niin kuin kaikissa MIHIn liikuntavuoroissa, osallistua voi molempiin tai vain toiseen ja joka viikko tai aina halutessaan. Ja tietenkin maksutta!
 
Jalkapallo
Jos MIHIssä pelataan lätkää, niin totta kai myös futista! Lätkän tavoin MIHIn jalkapallovuorolla nautitaan pelaamisesta. Mukaan toivotetaan siis lämpimästi ihan jokainen taitotasosta tai kokemuksesta riippumatta, ja kaikki pääsevät kentälle. Jalkapalloa pelataan 13-15-vuotiaiden kesken Impivaaran jalkapallohallissa klo 12.00-13.00 ja samana päivänä samassa paikassa klo 17.00-18.00 kaiken ikäisten nuorten kesken.
 
Baseball
MIHIssä on mahdollista nauttia myös vähän eksoottisimmasta lajeista. Ennestään tuntivalikoimassa on ollut rugbya sekä lacrossea ja nyt valikoima täydentyi vielä baseballilla. Lajista ei tarvitse tietää etukäteen ja koulun liikuntatunnilla vedetyt pesäpalloharkat riittävät mainiosti pohjatiedoiksi, sillä kaikkia basaballin osa-alueita harjoitellaan treeneissä ihan alkeista lähtien. Myöskään erityisiä varusteita ei tarvita vaan sisäliikuntavaatteet ja sisätossut tai nappulakengät riittävät. Baseballia pelataan perjantaisin Impivaaran palloiluhallissa klo 21.00-22.00.
 
Uinti
Jos joukkuepelien vastapainoksi kaipaa välillä omaa aikaa, on Impivaaran uimahallin MIHI-vuoro perjantaisin klo 15.00-17.00 mainio vaihtoehto. Tällöin siis uimaan pääsee maksutta! MIHIläisille on varattu oma rata isosta altaasta, joten MIHI-vuorolla tarjolla on ihan VIP-tason olosuhteet! Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 
DanceMix
Uimisen, baseballin ja monien muiden lajien lisäksi perjantaisin pääsee myös tanssimaan. 13-15-vuotiaille tarkoitetussa DanceMixissa kokeillaan eri tanssilajeja show-, disco- ja jazztanssiin, eri katutanssin alalajeihin sekä lattareihin. Tanssitekniikkaa ei niinkään hiota vaan tunnilla keskitytään tanssista nauttimiseen. Koreografiat rakennetaan helpoista liikkeistä ja useista toistoista, joten show-tanssin tunnelmasta pääsee nauttimaan jo lopputunnista. DanceMix-tunti on perjantaisin klo 17.30-18.15 Energymillä (Vähäheikkiläntie 56)
 
Koripalloa tytöille
Mimmienergia on aina mahtavaa, ja nyt sitä pääsee fiilistelemään myös koripallossa. Tytöille on kaksi omaa koripallovuoroa Varissuon koululla. Ensin klo 16.00-17.00 vain taivas (tai oikeammin salin katto) on rajana 13-15-vuotiaille ja klo 17.00-18.00 taas 16-19-vuotiaille tytöille. Koripallossa ei tarvitse olla hyvä, sillä tunneille tullaan oppimaan! Eli kaikentasoiset koripalloilijatytöt ovat tervetulleita!