School Action Day toi liikettä koulupäivään!

Taija HäggFiilikset

 
Keskiviikkona 14.9 liikuttiin kansainvälisen School Action day–tapahtuman toimesta Impivaaran palloiluhallissa. MIHIn ohella toiminnassa olivat mukana mm. turvalliseen vesillä liikkumiseen tähtäävä Vesisankarit, Turun nuorisotoimi ja Turun Sirkus.
School Action Day järjestettiin osana #BeActive – Euroopan urheiluviikkoa. Teemaviikon tarkoituksena oli rohkaista kaikkia lisäämään liikuntaa arkeensa ja samalla muistuttaa liikunnan monista hyvää tekevistä vaikutuksista. #BeActive-tapahtuma järjestettiin EU:n alueella nyt toista kertaa.
Impivaaran palloiluhallissa tapahtumaan osallistuneet 9-19-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat pääsivät kokeilemaan eri MIHIn liikuntalajeja. MIHIä olivat edustamassa keilaus, futsal, taekwondo, kuntonyrkkeily ja kahvakuulailu, baseball, rugby sekä sähly. Lisäksi Turun Sirkus tarjosi huiman määrän erilaisia akrobatia- ja temppuiluvälineitä, joiden avulla huiminkin hurjapää pääsi kokeilemaan tasapainoaan ja koordinaatiokykyään. Lisäksi neljäsluokkalaiset pääsivät testaamaan vesillä liikkuminen taitojaan Vesisankarien toimintapisteellä.
Palloiluhallin etupihan taas oli vallannut Schools out-tapahtuma. Pihalla käytiin kiihkeät katusählyturnaukset ja myös skeittausta, skoottausta, frisbeen heittoa ja tennistä pääsi testaamaan. Tapapihan nurmikkoalueelta löytyi niin seikkailurataa, sumopainia, jalkapalloa kuin kuplafutistakin. Tekemistä löytyi siis ihan kaikille. Myös lämmin auringonpaiste helli liikkujia koko päivän ajan.